Voorbeeld voorwoord werkstuk

Voorbeeld voorwoord werkstuk

Moet je voor school een werkstuk schrijven en is er gevraagd om óók een voorwoord te schrijven? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! Wij geven een gratis voorbeeld voorwoord werkstuk en leggen daarnaast uit wat je allemaal moet doen en waar je aan moet denken bij het schrijven van een voorwoord. Waar de één een voorwoord zo even opschrijft, heeft de ander hier de grootste moeite mee. Gelukkig voor die mensen zijn wij er met een handige voorbeeld-tekst én de nodige tips voor het schrijven van je voorwoord.

In tegenstelling tot de inleiding is het voorwoord een persoonlijke tekst waarin de lezer de schrijver van het werkstuk leert kennen. Je geeft hier aan waarom je dit onderwerp kiest. De volgende zaken dienen aan bod te komen in het voorwoord:

  • Waar gaat je werkstuk over?
  • Hoe komt het dat je dit onderwerp hebt gekozen?
  • Eventueel bedank je mensen die je hebben geholpen.
  • Je naam, plaatsnaam en de datum.

De inleiding is dus meer een inhoudelijke introductie. Het voorwoord gaat meer over jou en jouw link met het onderwerp.

Voorbeeld voorwoord werkstuk

We laten nu een voorbeeld zien van een voorwoord van een werkstuk.

Voorwoord

Het kiezen van een onderwerp voor mijn werkstuk was voor mij erg moeilijk. Er zijn veel onderwerpen die ik heel erg interessant vind, maar om hier een heel serieus verhaal over op te schrijven is voor mij nog erg nieuw.

Na lange gesprekken met mijn ouders zijn we tot het onderwerp “paarden” gekomen. Ik rijd zelf graag paard en ben ook aan het sparen om een eigen paard te kopen. Door er een werkstuk over te maken, leer ik zelf ook een hoop dingen die ik straks in de praktijk kan brengen!

Ik wil mijn ouders bedanken voor hun hulp bij het kiezen van een onderwerp, maar ook voor de hulp bij het schrijven en het nakijken op spel- en andere taalfouten. Daarnaast wil ik manège De Hijgende Hengst bedanken dat ik een dag mocht meelopen met één van de paardenverzorgers, om ook de praktijk mee te krijgen.

Het eindresultaat van al dat harde werken ligt nu voor je. Ik hoop dat je veel leesplezier hebt.

Meer

Je weet nu hoe een voorwoord er uit kan zien voor het schrijven van een werkstuk. Wil je ook weten hoe je een nawoord schrijft? Bekijk dan eens ons voorbeeld nawoord werkstuk.

Handig?


Deze pagina werd gepubliceerd in februari 2021.