Voorbeeld beterschap wens

Voorbeeld beterschap wens

Wil je iemand beterschap wensen omdat die persoon ziek is of bijvoorbeeld in het ziekenhuis ligt? Op deze pagina vertellen we je hoe je zo’n kaartje kunt sturen en waar je allemaal aan kunt denken. We geven daarnaast inspiratie voor teksten die je kunt gebruiken om iemand beterschap te wensen. Een voorbeeld beterschap wens vind je op deze pagina!

Het maakt natuurlijk een verschil of iemand een griepje heeft of bijvoorbeeld in het ziekenhuis ligt vanwege kanker of een andere ernstige aandoening. Ook bij iemand die terminaal ziek is kun je beter niet “beterschap” wensen, want daar is meestal helaas geen sprake van. Je kunt iemand in zo’n situatie beter sterkte wensen en hopen dat die persoon het allemaal op een mooie manier kan afsluiten.

Voorbeeld beterschap wens

We beginnen met een aantal voorbeelden van beterschap-wensen die je kunt gebruiken bij iemand die niet ernstig ziek is. Denk hierbij aan griep, verkoudheid of een buikgriepje.

Geloven in genezen is de helft van het herstel.

Je voelt je niet fijn en het ontbreekt je aan de moed.
Kijk naar dit kaartje, dan gaat het hopelijk snel weer goed.

Het gaat nu even voor geen meter.
Maar onthoud: je wordt snel weer beter.

Blijf de komende dagen lekker in bed.
Wie weet is er daarna weer ruimte voor pret!

Blijf in bed en laat goed voor je zorgen.
Wie weet voel je je dan weer beter morgen!

Drink veel thee en eet veel fruit
Hopelijk kun je er dan snel weer op uit!

Je voelt je nu even niet zo fijn.
Ik hoop dat je snel weer de oude zult zijn!

We laten hierna voorbeelden zien van teksten die je schrijft wanneer iemand écht ernstig ziek is. We hebben het dan over iemand die bijvoorbeeld geen griepje of verkoudheid heeft. Deze teksten zijn bedoeld voor iets ernstigs waardoor die persoon bijvoorbeeld in het ziekenhuis ligt.

Woorden schieten tekort.
Ik wens je veel sterkte in deze moeilijke tijd.

We zijn in gedachten bij je.

Ik ben erg geschrokken van het nieuws over je ziekte. Ik ben er stil van en heb er eigenlijk geen woorden voor. Het enige dat ik kan zeggen is dat ik met je mee leef. Ik denk aan je.

Ik ben geschrokken van het verdrietige nieuws. Weet dat ik met je meeleef.


Deze pagina werd gepubliceerd in februari 2021.