Voorbeeldbrief aanbeveling persoon

Voorbeeldbrief aanbeveling persoon

Een aanbevelingsbrief is een brief waarin iemand wordt aanbevolen. De brief wordt meestal geschreven door iemand waarmee de persoon in kwestie heeft samengewerkt, of door een leidinggevende van die persoon. Deze brief dient als bewijs voor een potentiële nieuwe werkgever om aan te tonen dat je bepaalde werkzaamheden inderdaad naar behoeven hebt uitgevoerd. Je mag vaak zelf iemand kiezen die de aanbevelingsbrief schrijft.

Waarom heb je een aanbevelingsbrief nodig?

Je hebt niet altijd een aanbevelingsbrief nodig. Echter, sommige bedrijven vragen hier wél om, vooral bij vacatures waar veel sollicitaties binnenkomen. Als jij een goede aanbeveling hebt van een oud-leidinggevende of -collega, dan zegt dat een hoop over jou als persoon om mee te werken. De potentiële nieuwe werkgever zal dan sneller geneigd zijn om jou op gesprek uit te nodigen.

Je maakt met een aanbevelingsbrief een betrouwbare indruk. Iemand anders durft “zijn hand voor jou in het vuur te steken”. Doordat een ander positieve dingen over jou zegt, bewijs je als het ware dat je inderdaad de juiste kandidaat bent.

Aanbevelingsbrief inhoud

In een aanbevelingsbrief moeten meerdere dingen terugkomen. Je kunt deze punten raadplegen als je er zelf een moet schrijven óf als iemand anders een aanbeveling voor jou schrijft.

  • Beschrijf wat de relatie is tussen jou en de persoon die de aanbevelingsbrief schrijft. Bijvoorbeeld: was de schrijver jouw manager of leidinggevende, of juist een collega die op hetzelfde niveau in de organisatie werkzaam is/was? Zorg dat duidelijk naar voren komt hoe lang jullie hebben samengewerkt en welke rol beide personen hadden.
  • Vaardigheden: welke vaardigheden heeft de persoon in kwestie? Zorg ervoor dat hier zaken benoemd worden die passen bij de functie waarvoor de persoon solliciteert. Spreekt de persoon bepaalde talen? Hierbij is het ook belangrijk om voorbeelden te noemen, zoals bepaalde projecten waarin die vaardigheid goed naar voren kwam.
  • De persoon moet beschreven worden. Denk hierbij aan het benoemen van positieve karaktereigenschappen en de manier van samenwerken van de persoon in kwestie.
  • Tot slot dient de persoon die de brief schrijft duidelijk aan te geven dat deze de persoon aanbeveelt voor de functie waarop gesolliciteerd wordt.

Voorbeeld aanbevelingsbrief persoon

We laten nu een voorbeeld zien van een aanbevelingsbrief voor een persoon waarmee je hebt samengewerkt. Je moet deze brief uiteraard aanpassen aan de situatie waarin je met de persoon hebt gewerkt. Je kunt zo’n brief ook per e-mail sturen.

Onderwerp: aanbeveling Jan Trottoirman

Geachte meneer Peters,

De afgelopen vijf jaar heb ik samengewerkt met Jan Trottoirman. Hij werkte als manager operations bij Jada Logistics BV en ikzelf was (en ben momenteel) werkzaam als operationeel directeur bij Jada.

Helaas gaat Jan ons bedrijf verlaten. Ik neem met een dubbel gevoel afscheid van Jan. Enerzijds vind ik het jammer dat hij ons team gaat verlaten. Tegelijkertijd ben ik blij dat Jan de volgende stap kan gaan zetten, een stap waarvoor hij zeker klaar is.

In zijn functie als manager operations hield Jan zich bezig met het aansturen van de operationele teams. Ook zorgde Jan voor een goede planning. Zijn “people skills” hebben hierin duidelijk het verschil gemaakt. Jan weet mensen altijd te motiveren en “mee te krijgen” in het groepsproces. Wat ook meehielp in ons internationaal geörienteerde bedrijf is dat Jan meerdere talen vloeiend beheerst. Naast Nederlands en Engels spreekt hij vloeiend Frans en Duits. Daarnaast spreekt hij een aardig woordje Italiaans.

Kortom, ik kan Jan van harte aanbevelen voor de open functie binnen uw bedrijf. Ik zie hem niet graag vertrekken maar gun hem deze stap enorm. Ik ben er voor de volle honderd procent van overtuig dat Jan de functie met verve zal vervullen.

Met vriendelijke groet,
Frans Karels

Operationeel Directeur
Jada Logistics B.V.
020-12345678

Handig?


Deze pagina werd gepubliceerd in juni 2021.