Voorbeeld brief contract niet verlengd

Voorbeeld brief contract niet verleng

Het kan natuurlijk voorkomen dat een medewerker met een tijdelijke arbeidsovereenkomst niet verlengd wordt. Vandaar verstrekken wij op deze pagina een voorbeeld brief contract niet verlengd. Het niet verlengen van een tijdelijk contract kan meerdere redenen hebben, bijvoorbeeld:

  • Medewerker was ingehuurd om tijdelijk iemand te vervangen.
  • Er was tijdelijk een extra medewerker nodig, maar nu niet meer.
  • Het tijdelijke contract was bedoeld om te ontdekken of er meer in zat, maar dit bleek niet het geval.
  • De medewerker voldeed niet aan de eisen en/of verwachtingen van werkgever
  • Er is geen budget (meer) om het contract te verlengen.

Wanneer een tijdelijk contact niet verlengd wordt, bent u als werkgever in principe geen uitleg verschuldigd aan de medewerker. Toch wordt het vaak op prijs gesteld om een gesprek aan te gaan met de medewerker om een en ander toe te lichten, mits de situatie daar om vraagt.

Voorbeeld brief contract niet verlengd: de regels

Zorg er voor dat de brief minimaal één maand voor het einde van de arbeidsovereenkomst verstuurd en/of overhandigd wordt. In sommige gevallen kan het zo zijn dat je een vergoeding aan de werknemer moet betalen wanneer je te laat bent met het versturen van deze brief.

Dit heet ook wel de zogeheten aanzegtermijn. Dit betekent in principe dat de werkgever verplicht is om de werknemer (op tijd) te informeren over het (niet) verlengen van de arbeidsovereenkomst. Hierover lees je meer op de website van Rijksoverheid.

Voorbeeld-brief 1

We hebben hierbeneden verschillende voorbeeldbrieven voor je neergezet. Afhankelijk van de situatie die van toepassing is, kunnen deze brieven hergebruikt worden voor het informeren van een werknemer over de beslissing om de arbeidsovereenkomst niet te verlengen.

Zorg er uiteraard voor dat u de namen, plaatsnamen en datum aanpast aan de situatie die van toepassing is. De (plaats)namen in onze voorbeelden zijn fictief.

Bedrijfsnaam B.V.
Dam 1
1010 AB Amsterdam

Dhr. G.J. Janssen
Nieuwezijds Voorburgwal 147
1012 RJ Amsterdam

Betreft: Niet verlengen arbeidsovereenkomst
Amsterdam, 30 november 2019

Geachte heer Janssen, Beste Gerard,

Via deze weg delen wij u mede dat uw arbeidsovereenkomst niet verlengd zal worden. De tijdelijke positie welke u invulde, is nu komen te vervallen.

Uw arbeidsovereenkomst loopt af op 1 januari 2020 en zal niet worden verlengd. Met inachtname van de aanzegtermijn van één maand zal uw laatste werkdag zijn op 31 december 2019.

Dhr. Van Der Zande van personeelszaken zal een afspraak met u maken voor het afhandelen van de eindafrekening en het inleveren van uw laptop en kantoorsleutels.

Namens de voltallige directie willen wij u bedanken voor de prettige samenwerking van de afgelopen 12 maanden.

Met vriendelijke groet,

Jan-Peter de Vries
Algemeen Directeur Bedrijf B.V.
<< Handtekening >>

Voorbeeld-brief 2

Bedrijfsnaam B.V.
Parkhaven 20
3016 GM Rotterdam

Dhr. A.J. van der Arend
Coolsingel 23
3030 AJ Rotterdam

Betreft: Niet verlengen arbeidsovereenkomst
Amsterdam, 30 oktober 2019

Geachte heer Janssen, Beste Gerard,

Via deze weg delen wij u mede dat uw arbeidsovereenkomst niet verlengd zal worden. Na een overleg met uw leidinggevende, hebben wij besloten dat het beter is als onze wegen zich hier scheiden.

Uw arbeidsovereenkomst loopt af op 1 december 2019 en zal niet worden verlengd. Met inachtname van de aanzegtermijn van één maand zal uw laatste werkdag zijn op 30 november 2019.

Met vriendelijke groet,

Gert-Pieter Jaspers
Algemeen Directeur Bedrijf B.V.
<< Handtekening >>

Natuurlijk is het van belang om in uw brief dit voorbeeld voldoende aan te passen aan de daadwerkelijke situatie. Het zou ongelukkig zijn om bepaalde details niet goed op te schrijven, omdat de medewerker dan een slecht beeld van uw organisatie zou kunnen krijgen.

U kunt deze brief ook aangrijpen om de werknemer te wijzen op bepaalde zaken, zoals het opnemen van resterende vakantiedagen (in plaats van deze te laten uitbetalen). U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit in een persoonlijk gesprek te doen, of dit te delegeren aan de HR-afdeling.

Conclusie

Het is verplicht om een tijdelijke medewerker minimaal één maand van tevoren op de hoogte te brengen van het niet verlengen van de tijdelijke overeenkomst. Doet u dit niet, dan zal u een vergoeding moeten betalen.