Werk je bij Albert Heijn en wil je ontslag nemen? Op deze pagina geven we je een voorbeeld-ontslagbrief die je kunt gebruiken bij het ontslag nemen. Daarnaast geven we je tips en handige informatie die van pas komt wanneer je ontslag neemt. Zo leggen we bijvoorbeeld uit op welke dag je uiterlijk ontslag moet nemen en hoe dat in zijn werk gaat.
Voorbeeld ontslagbrief Albert Heijn
We geven nu een voorbeeld ontslagbrief voor de medewerker van de Albert Heijn. Denk hierbij aan een vakkenvuller of kassamedewerker. In het voorbeeld dat nu volgt hebben wij een ontslagbrief geschreven van iemand die gaat studeren en dat niet langer kan combineren met de bijbaan bij Albert Heijn.
Albert Heijn filiaal Hoensbroek
Akerstraat Noord 282
6431 HW Hoensbroek
Brunssum, 25 maart 2021
Betreft: beëindiging dienstverband
Geachte heer Ramakers, beste John,
Via deze weg wil ik je mededelen dat ik mijn dienstverband bij de Albert Heijn per 1 mei 2021 wil beëindigen.
De reden van mijn ontslag is dat ik vanaf 1 juni in Utrecht ga studeren en dit niet zal kunnen combineren met mijn bijbaan bij de Albert Heijn, althans niet in Hoensbroek.
De afgelopen twee jaar heb ik met veel trots deel uitgemaakt van het gezellige team. Ik heb de samenwerking altijd als bijzonder prettig ervaren.
Met vriendelijke groet,
Dennis Stakkerman
Javastraat 3
6420 AB Brunssum
Waar op te letten bij ontslag
Je neemt ontslag omdat je bij een werkgever weg wilt. Maar om ook écht weg te mogen, moet je wel rekening houden met de wetten en regels rondom het ontslag nemen. We zullen daarom nu een aantal tips geven zodat je weet waar je op moet letten wanneer je ontslag neemt.
Ontslag nemen stappenplan
Ontslag nemen
- Schrijf een ontslagbrief
Schrijf eerst een rechtsgeldige ontslagbrief door goed te kijken wat je opzegtermijn is en per wanneer je ontslag neemt.
- Ga het gesprek aan met je werkgever
Vraag een gesprek aan met je werkgever zodat je de ontslagbrief persoonlijk aan deze kunt overhandigen. Dit zal door de werkgever meestal gewaardeerd worden ten opzichte van een onpersoonlijke ontslagbrief in zijn/haar postvakje.
- Overhandig je werkgever de ontslagbrief (of per e-mail)
Overhandig nu je ontslagbrief aan de werkgever en vraag deze in het geval van een ontslagbrief per e-mail om een ontvangstbevestiging.
Opzegtermijn
Wanneer je een vast contract hebt, dan kun je ontslag nemen zolang je de opzegtermijn respecteert die in je arbeidsovereenkomst vermeld staat. Dit is bij een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd vaak één maand. Dat houdt in dat je op uiterlijk 31 juli ontslag moet nemen als je per 1 september weg wilt.
Bij een contract voor bepaalde tijd, zoals een jaarcontract, mag je alléén tussentijds ontslag nemen wanneer er een tussentijds opzegbeding is opgenomen in de arbeidsovereenkomst. Is dat niet zo, dan zul je met de werkgever om de tafel moeten, maar in principe kan de werkgever je dan aan je contract houden.
Bij een nul uren-contract kun je ontslag nemen met een opzegtermijn van vier dagen.
Bij wie dien je je ontslag in?
Je dient je ontslagbrief in bij je directe leidinggevende en daarnaast bij een afdeling personeelszaken. Is die er niet, dan doe je het bij de supermarktdirecteur of supermarktmanager. Deze zal er dan voor zorgen dat alles verder geregeld wordt.
Kan dit ook per e-mail?
Ja, je kunt ook per e-mail ontslag nemen. Een ontslagbrief per e-mail is steeds gebruikelijker. Wel zal een werkgever het doorgaans op prijs stellen als je eerst met deze om de tafel gaat om het ontslag in een persoonlijk gesprek toe te lichten.
We raden aan om bij een ontslagbrief per e-mail wel altijd om een ontvangstbevestiging te vragen. Zo kan er achteraf geen onduidelijkheid ontstaan over óf de ontslagbrief is aangekomen en of deze op tijd ontvangen is.
Conclusie
Ontslag nemen is niet heel ingewikkeld, maar je moet het wel op de juiste manier doen. Doe je dit niet, dan kan je ontslag niet altijd geldig zijn en zul je een boete moeten betalen of mag je niet met ontslag per de door jou gewenste datum. Het is dus beter om te weten waar je op moet letten. Denk hierbij aan de opzegtermijn, de inhoud van je ontslagbrief en dus zeker ook het feit dat het tegenwoordig allemaal per e-mail kan.
Geef een reactie