Voorbeeld felicitatie geboorte kind

Voorbeeld felicitatie geboorte kind

Is er een kind geboren bij een vriend, familielid of kennis? Het is gebruikelijk om dan een kaartje te sturen met een leuke tekst erop. Op deze pagina geven we een aantal voorbeelden van teksten die kunnen worden gebruikt als inspiratie. Zo weet je zeker dat je een leuke kaart kunt sturen naar de nieuwe ouders. Onze voorbeeld felicitatie geboorte kind teksten zijn hier uitermate geschikt voor.

Voorbeeld felicitatie geboorte kind

Bij een geboorte zijn er meerdere situaties denkbaar. Als de ouders in kwestie bijvoorbeeld al kinderen hebben is het leuk om iets te schrijven als: “Een broertje/zusje voor Henk, gefeliciteerd!”. Als het het eerste kind is, dan kun je die tekst natuurlijk niet gebruiken.

We geven nu een aantal voorbeelden van felicitatie-teksten.

Heel veel geluk, gezondheid en vooral plezier toegewenst met jullie kleine.

Afhankelijk van je band met de ouder van het kind, is een humoristische felicitatie ook mogelijk:

Eindelijk een nieuwe wekker! Gefeliciteerd!

Het is ook niet gek om te spreken van een wonder. Zeker als de mensen voor het eerst ouder worden, is het leuk om daar bij stil te staan.

Gefeliciteerd met dit kleine wonder!

Gefeliciteerd! We hebben er elk jaar een verjaardagsfeestje bij.

Menno is geboren, we vieren feest.
Zo gelukkig zijn jullie vast niet eerder geweest!

Heb je een bepaalde familieband met het geboren kind? Ben je bijvoorbeeld de oom of tante, of de opa of oma van het pasgeboren kind? Dan is het natuurlijk leuk om dat in de felicitatie te vermelden. Denk hierbij aan teksten als:

Welkom op de wereld kleine meid.
Je hebt opa & oma nu al enorm verblijd.

Wat ontzettend leuk, zo’n kleine neef.
Je moet weten dat ik nu al enorm om je geef.

Op deze manier kun je natuurlijk spelen met de verschillende relaties die je met de pasgeborene hebt. Het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat je de peetoom of -tante bent van het kind. Dit kan ook leuk zijn om te vermelden.

Tot slot is het ook niet vreemd om de moeder te feliciteren met haar prestatie. Een bevalling is immers een hele opgave (waarvoor vaak ook een geboorteplan wordt opgesteld). Dit doe je met teksten als:

Geweldig goed gedaan, kanjer! Gefeliciteerd met jullie nieuwe kleine.

Een nieuw leven, een nieuw beginnetje.
En een welkome uitbreiding van jullie gezinnetje.

Handig?


Deze pagina werd gepubliceerd in juni 2021.