Voorbeeld nawoord profielwerkstuk

Voorbeeld nawoord profielwerkstuk

Moet je voor school een profielwerkstuk schrijven? Dan kom je op een gegeven moment waarschijnlijk op het punt dat je een nawoord moet schrijven. Het nawoord komt meestal helemaal aan het einde van je profielwerkstuk (PWS) en is bedoeld om terug te blikken op het proces en het ‘project’ op zichzelf. Maar hoe schrijf je zo’n nawoord? Op deze pagina vertellen we je daar meer over en geven we een voorbeeld nawoord profielwerkstuk.

Je schrijft een nawoord voor je profielwerkstuk pas op het allerlaatste. Je kunt dan het beste verwoorden wat je hebt geleerd tijdens het schrijfproces. Daarnaast is het dan makkelijker beoordelen of je persoonlijke doelen hebt behaald.

Je kunt in het nawoord schrijven over:

  • Wat je hoopte te leren van het schrijven.
  • Wat je daadwerkelijk hebt geleerd.

Veel docenten vinden het nawoord een heel belangrijk onderdeel van het profielwerkstuk. Hier blijkt namelijk uit wat je hebt geleerd. Een docent kan dan beter beoordelen hoe waardevol het project was voor jouw leerproces.

Voorbeeld nawoord profielwerkstuk

We laten nu een voorbeeld zien van een nawoord van een profielwerkstuk.

Nawoord

Ik heb veel meer geleerd over de Vietnamoorlog dan dat ik had verwacht. Deze oorlog heeft mij altijd enorm gefascineerd en ik was dan ook direct enthousiast om te beginnen.

Eén van de dingen die voor mij heel belangrijk waren, was om er achter te komen in hoeverre films als The Deer Hunter, Apocalypse Now en Platoon een correcte afschildering zijn van de werkelijkheid. Al heel snel kwam ik tot de conclusie dat deze films heel sterk één kant van het verhaal laten zien.

Ik vond het geweldig dat ik voor dit profielwerkstuk de kans heb gekregen om veteranen van beide kanten te spreken. Ik wil daarvoor Nguyen Njang, voormalig Vietcong, bedanken voor zijn tijd. Ook wil ik de Amerikaanse veteraan Neil Russel bedanken.

Wat het schrijven lastig heeft gemaakt is dat ik dit allemaal thuis moest doen vanwege de corona-maatregelen. Hierdoor kon ik niet een middagje in de bibliotheek gaan zitten werken, maar was ik steeds aangewezen op mijn eigen zolderkamer.

Wel wil ik mevrouw Janssen bedanken voor haar nodeloze inzet bij het begeleiden.

Handig?


Deze pagina werd gepubliceerd in februari 2021.