Voorbeeld sterkte 1 jaar na overlijden

Wil je iemand een hart onder de riem steken omdat die persoon één jaar geleden een dierbare is verloren? Een jaar na het overlijden van een dierbare of naaste kan een moeilijke dag zijn voor de nabestaande(n). Het wordt door nabestaanden vaak gewaardeerd als er op die dag aan ze gedacht wordt. Een jaar na dato stuur je natuurlijk geen condoleance meer. Een condoleance is meer bedoeld voor direct na het overlijden van een dierbare. Op deze pagina laten we je een voorbeeld sterkte 1 jaar na overlijden zien.

Voorbeeld sterkte 1 jaar na overlijden

Voorbeeld sterkte 1 jaar na overlijden

In het jaar nadat iemand overlijdt is er vaak een hoop gebeurd. De nabestaanden hebben de overledene begraven, of de urn is op een mooie plek neergezet. Misschien hebben ze zelfs wel de as uitgestrooid op een plek die voor de overledene veel betekende. Deze gebeurtenissen kun je aanhalen in het kaartje of berichtje dat je de nabestaanden stuurt op de dag dat hun geliefde één jaar dood is.

Het is zeker geen makkelijke opgave om een kaartje te sturen over een onderwerp dat zo beladen is als de dood. Zo vragen mensen zich wel eens af of ze humor mogen gebruiken in een dergelijk kaartje. Dat is natuurlijk een lastig vraagstuk. Het ligt er ook heel erg sterk aan wat jouw band of verhouding is met de personen in kwestie. Als je een leuk of grappig moment hebt meegemaakt als “gedeelde herinnering” aan de overleden persoon, dan kun je dit natuurlijk aanhalen in je tekst. Echter, maak er niet een te lollig of melig geheel van, want het gaat nog steeds over een overleden persoon. De ontvangers zijn nog steeds in de rouw, ook één jaar na het overlijden, en hoewel het leven doorgaat is het niet direct een onderwerp om “grappig” over te doen.

We laten nu wat voorbeelden zien van passende spreuken en teksten.

Voorbeeld 1

Lieve Joanna,

Haal kracht uit dat wat was,
om het heden aan te kunnen.

Wij wensen jou en de kinderen heel erg veel sterkte op deze moeilijke dag. Onze gedachten zijn bij jou en Janneke.

Liefs,
Erik, Sanne en Pieter

Voorbeeld 2

Lieve Jenny,

Hoe kan het leven, wat zo zonnig was, in één klap zo droef en donker worden?
De herinnering aan Arie zal voor altijd blijven leven.

Wij wensen jou veel sterkte op deze zware dag.

Liefs,
Familie Peeters

Meer voorbeelden

Er volgen nu meer voorbeelden. Dit zijn geen teksten op zichzelf maar wel mooie spreuken die gepast zijn bij een brief om iemand sterkte te wensen één jaar na het overlijden van een dierbare. Sommige van deze spreuken zijn religieus, anderen weer totaal niet. Uiteraard stuur je geen teksten of spreuken over God naar mensen die niet gelovig zijn.

Tijd heelt geen wonden.
Tijd leert je leven met verdriet.
zeer geduldig tot je weer schoonheid ziet.

Voor de wereld was zij slechts die ene, voor ons was zij de hele wereld

God zal alle tranen van je ogen afwissen…

Elk afscheid is de geboorte van een herinnering.

Als elke druppel kon zeggen hoezeer hij gemist wordt, dan regende het elke dag…

Sterker dan het verlies is de herinnering die blijft.

Handig?


Deze pagina werd gepubliceerd in februari 2021.