Voorbeeld verhuisbericht

Voorbeeld verhuisbericht
Verhuizen

Wanneer je gaat verhuizen, dan wordt het vaak gewaardeerd als je een verhuisbericht naar je contacten stuurt. Zo weten zij wat je nieuwe adres is en zal hun post ook op je nieuwe adres netjes aankomen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je verhuizing niet aan je vrienden, kennissen en familie door te geven, maar dan loop je het risico dat zij post naar je oude adres blijven sturen. Zo loop je misschien die leuke kerstkaart of ansichtkaart mis! Dat zou natuurlijk erg jammer zijn. Op deze pagina vind je een voorbeeld verhuisbericht. Zo hoef je alleen de informatie in de voorbeeldbrief aan te passen aan je eigen situatie.

Bij de meeste bedrijven kun je adreswijzigingen overigens online doorgeven. Je hoeft hiervoor niet een brief ste sturen. Je kunt het beste gewoon inloggen in je account bij het bedrijf waar je klant bent om je verhuizing door te geven. Als dit niet kan, dan kun je het ook telefonisch proberen.

Voorbeeld verhuisbericht

We laten nu wat voorbeelden van verhuisberichten zien. In deze brieven moet je wel de nodige dingen aanpassen, zoals de datum, je naam en natuurlijk de adresgegevens!

Voorbeeld 1

Amsterdam, 2 februari 2021

Lieve vrienden en familie,

Via deze weg delen wij graag met jullie dat wij per 1 februari zijn verhuisd! Ons nieuwe adres is:

Nieuwpoortstraat 23-1
1022 BA Amsterdam

Onze overige contactgegevens (telefoonnummer, e-mailadres) zijn ongewijzigd.

We zien jullie graag een keer in ons nieuwe huis!

Lieve groeten,
Familie Peeters

Het voorbeeld hierboven kun je per post sturen, maar je kunt het ook per e-mail sturen naar al je vrienden en kennissen. Dat scheelt je een hoop moeite (en postzegels)!

Voorbeeld 2

Het nu volgende voorbeeld is vooral geschikt om naar je werkgever te sturen. Nou is de kans groot dat je bij je werkgever een soort HR-systeem hebt waarin je je adreswijziging kunt doorgeven. Echter, is dit niet het geval, dan kun je onderstaande brief versturen naar de afdeling personeelszaken.

Amsterdam, 1 maart 2021

Geachte heer Janssen,

Via deze weg deel ik u graag mede dat ik per 1 maart 2021 woonachtig ben op een nieuw adres, namelijk:

Nieuwpoortstraat 23-1
1022 BA Amsterdam

Ik zou het op prijs stellen als u er voor kunt zorgen dat dit adres in alle relevante systemen wordt aangepast.

Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,
Frans Peeters

Je kunt de brief hierboven natuurlijk ook via e-mail versturen. Je hoeft dit niet per definitie op de post te doen, tenzij dat door de werkgever expliciet gevraagd wordt.

Voorbeeld 3

Het nu volgende voorbeeld is geschikt om naar je werkgever te sturen, maar heeft een informelere toon dan “voorbeeld 2”. Dit is vooral bruikbaar als je de brief (of e-mail) stuurt naar een collega met wie je goed contact hebt.

Beste Saskia,

Hopelijk heb je een leuk weekend gehad.

Ik wil bij deze graag doorgeven dat ik per 1 maart 2021 woonachtig ben op het volgende adres:

Nieuwpoortstraat 23-1
1022 BA Amsterdam

Zou jij ervoor willen zorgen dat dit in alle systemen geüpdatet wordt?

Alvast bedankt!

Groeten,
Frans

Conclusie

Je kunt een adreswijziging op veel verschillende manieren doorgeven. Bij bedrijven waarvan je klant bent (zoals je gas/water/elektra-bedrijf, je telefoonabonnement of een krant of tijdschrift) kan dit tegenwoordig natuurlijk gewoon online.

Naar vrienden of kennissen wil je misschien liever een persoonlijk kaartje sturen of juist een e-mail.

Handig?


Deze pagina werd gepubliceerd in januari 2021.