Voorbeeld condoleance zakelijk

Het is vreselijk om mee te maken wanneer een collega overlijdt. Het is dan aan jou en de andere collega’s om een gepaste condoleance aan te bieden aan de familie van de overleden collega. Veel mensen vinden het lastig om de juiste woorden te vinden. Voorbeeldtekst.nl biedt daarom een helpende hand met deze voorbeeld condoleance zakelijk.

Voorbeeld condoleance zakelijk

Zakelijke condoleance teksten

Zakelijk maar gepast afscheid nemen is niet altijd makkelijk. We zetten daarom hierbeneden een aantal voorbeeld-teksten op een rij die jou en je collega’s op weg kunnen helpen bij het verwoorden van jullie verdriet.

Beste familie Peeters,

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van Wilma. Wilma was een zeer gewaardeerde collega binnen ons bedrijf, zowel op de werkvloer als daarbuiten. Wilma bood altijd een luisterend oor voor wie dat nodig had.

Het gemis van Wilma zal in het bijzonder voelbaar zijn op de communicatie-afdeling, waar zij jarenlang werkzaam was.

Onze gedachten gaan uit naar de familie, vrienden en kennissenkring van Wilma. Wij wensen u veel kracht in deze moeilijke tijd.

Met oprechte deelneming,

Namens directie en medewerkers
Jakkermans Transportbedrijf B.V.

Geachte familie Lijsters,

Voor dit verlies zijn geen woorden. Wij wensen jullie veel sterkte met dit immense verlies.

Met oprechte deelneming,

Namens directie en medewerkers
Albert Heijn filiaal 4522

Meer voorbeelden

We geven nu meer voorbeelden van teksten en zinnen die je kunt gebruiken in een condoleance.

Kind overleden

Wanneer een collega of zakelijke relatie een (jong) kind verliest, dan kies je meestal voor een andere toon dan wanneer iemand van 70+ overlijdt.

 • Met veel verdriet hebben wij vernomen dat jullie zoon/dochter is overleden.
 • Woorden schieten tekort. Onze gedachten zijn bij jullie.
 • Heel veel sterke met dit enorme verlies. We denken aan jullie.
 • Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van dit verlies.
 • Het is ondenkbaar dat een ouder afscheid moet nemen van zijn kind.

Ouder overleden

Wanneer de ouder of grootouder van een collega of zakenrelatie overlijdt, dan is dat een trieste aangelegenheid. Je gebruikt dan zinnen die aangeven dat je met de collega meeleeft. We geven een aantal voorbeelden.

 • Heel erg veel sterkte met het overlijden van je vader.
 • We denken aan je.
 • We wensen je heel erg veel kracht in deze moeilijke tijd.
 • Met veel verdriet hebben wij kennisgenomen van het overlijden van je moeder.

Hond overleden

Het kan ook gebeuren dat de trouwe viervoeter van je collega het leven laat. Ook dan kun je je condoleance overbrengen. Het verlies van een dier is natuurlijk anders dan dat van een mens, maar een dier kan wel een grote leegte achterlaten. Het is daarom zeker niet ondenkbaar om je collega ook in deze trieste situatie je condoleance aan te bieden. We geven een aantal voorbeeldzinnen.

 • De herinnering is geboren. Wat zo diep in het hart zit kun je door de dood niet verliezen. Veel sterkte met het verlies van je trouwe viervoeter.
 • Heel veel sterkte met het verlies van je maatje.
 • Dierenliefde is een wonder, deze vriendschap was bijzonder.

Conclusie

Het maakt vaak niet heel erg veel uit welke zinnen je gebruikt bij een condoleance. Het gebaar wordt vrijwel altijd enorm gewaardeerd door je collega, zakenrelatie of de familie van een overleden collega of zakenrelatie. We raden daarom ook zeker aan om altijd je condoleance over te brengen, zelfs als je de collega bijvoorbeeld niet aardig vind of vond. Het is een kwestie van goede smaak om je hier overheen te zetten en je oprechte deelneming te betuigen. Een verlies gun je niemand.

Handig?


Deze pagina werd gepubliceerd in november 2020.