Voorbeeld condoleance collega

Voorbeeld condoleance collega

Is er een collega overleden of een familielid van een collega? Er breekt dan een moeilijke tijd aan, waarin de collega en/of zijn familie een hoop moet regelen. Er komt een hoop op deze mensen af. Het is dan ook vaak de bedoeling dat er namens de werkgever en alle collega’s een condoleancekaart wordt verstuurd. Dit doe je om je medeleven te tonen aan je collega of zijn/haar nabestaanden. Op deze pagina geven we je wat voorbeelden van teksten die je zou kunnen gebruiken om je condoleance over te brengen.

Daarnaast zullen we je van meer informatie voorzien over hoe je het beste omgaat met een overleden collega of een collega met een overleden familielid. Je zult namelijk rekening moeten houden met het feit dat er voor de collega een moeilijke tijd aanbreekt, waarbij het werk niet altijd op de eerste plaats zal staan.

Voorbeeld condoleance overleden collega of medewerker

Wanneer een collega of medewerker is overleden, dan is het netjes om als werkgever een condoleance te sturen naar de familie en/of nabestaanden van de collega. We laten nu een aantal voorbeelden zien die je kunt gebruiken.

Beste familie Brouwers,

Met grote verslagenheid heeft het nieuws ons bereikt dat Johan is overleden. Wij hebben Johan jarenlang mogen ervaren als een gewaardeerd en gerespecteerd collega met hart voor de zaak en zijn collega’s.

Het gemis van Johan zal in het bijzonder voelbaar zijn in het departement waar hij jarenlang werkzaam was. Annette, Suzanne en Peter zullen Johan enorm missen in het dagelijks werk.

Onze gedachten gaan uit naar de familie, vrienden en kennissenkring van Johan. Wij wensen u veel kracht.

Met oprechte deelneming,

Namens directie en medewerkers
Bedrijfsnaam B.V.

Aan de familie van Jan,

Jan was nog maar kort actief bij Van Egdom Planten B.V., maar was nu al een van de meest gewaardeerde collega’s in de groep. Bedroefd en verslagen hebben wij dan ook kennis genomen van het overlijden van Jan. Hij laat een grote leegte achter op de werkvloer.

Onze gedachten gaan uit naar Jan zijn familie en vrienden. Wij hopen dat u kracht kunt putten aan de warme herinneringen van de afgelopen 60 jaar.

Met innige deelneming,

Directie en medewerkers Van Egdom Planten B.V.

Voorbeeld condoleance overleden familielid collega of medewerker

Wanneer je collega zelf een familielid is verloren, dan schrijf je natuurlijk een ander soort brief of kaart. We hebben ook voor deze situatie een aantal voorbeelden op een rij gezet.

Beste Henk,

Met veel verdriet heeft het nieuws van jouw overleden zoon Robin ons bereikt. Hij is veel te vroeg gegaan en laat een grote leegte achter in het leven van jou, Annette en jullie dochters.

Ons medeleven gaat uit naar jou en alle familie en vrienden van Robin. Wij wensen jullie alle kracht en sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.

Met oprechte deelneming,
Bedrijfsnaam B.V., namens collega’s en directie

Lieve Sandra,

Zeer bedroefd hebben wij kennis genomen van het overlijden van je moeder. We weten dat jullie een enorm hechte band hadden en dat dit een grote leegte zal achterlaten in jouw leven.

Wij leven mee met jou en je familie. We wensen jullie veel kracht en veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Met oprechte deelneming.
Namens directie en collega’s
Bedrijfsnaam B.V.

Voorbeeld zinnen

Tot slot voorzien we je van enkele voorbeeldzinnen die kunt gebruiken in een condoleancebrief.

  • Wij zijn diep geschokt na het overlijden van onze dierbare collega.
  • In gedachten zijn wij bij familie en vrienden.
  • Voorgoed uit ons leven, maar voor altijd in onze herinnering.
  • Janneke’s karakter toverde een lach op ieders gezicht.
  • Gecondoleerd met dit grote verlies.
  • Wij zullen haar herinneren als iemand met een groot hart.

Deze pagina werd gepubliceerd in november 2020.