Voorbeeld sterkte wensen hartaanval

Voorbeeld sterkte wensen hartaanval

Heeft iemand die je kent een hartaanval (hartinfarct) gehad? Dat is natuurlijk een vreselijk heftige gebeurtenis. Het is dan ook niet gek om die persoon en zijn/haar naasten sterkte te wensen. Een hartinfarct of hartaanval kan verschillende oorzaken hebben. Stress, roken, slecht eten of een zuurstofgebrek in het bloed zijn bijvoorbeeld risicofactoren. Het zal door de persoon die een hartaanval heeft gehad gewaardeerd worden als je iets laat weten. We geven voorbeelden van teksten die je kunt gebruiken bij het sterkte wensen.

Voorbeeld sterkte wensen hartaanval

De persoon die een hartaanval heeft gehad is niet altijd aanspreekbaar of bij bewustzijn, afhankelijk van de ernst van het infarct.

Bij veel mensen is de oorzaak van een hartaanval bekend. Zo kan het komen door te veel roken, alcohol of te vettig eten. Ook overgewicht kan een rol spelen. Stuur dus nooit iemand een cadeau met chocolade of een andere ongezonde voeding. Vermijd in je kaartje of berichtje ook teksten die gerelateerd zijn aan de oorzaak van het hartinfarct. Zaken als stoppen met roken en/of gezonder leven zijn voor latere zorg. De eerste prioriteit is dat de persoon weer wordt opgelapt.

We laten nu een aantal voorbeeldteksten zien. We adviseren wel dat je deze aanpast aan de persoon zodat het een wat meer persoonlijkere noot krijgt.

Een lieve groet
Doet je vast goed!
Beterschap!

Lieve Els,
Wat zijn wij geschrokken van deze klap. We hopen dat je snel weer de oude bent.
Liefs,
Mona, Peter en Sjaak

Een lieve groet
Doet je vast goed!
Beterschap!

Lieve Oma,
Heel veel sterkte met het beter worden in deze moeilijke tijd.
Veel liefs,
Theo en Maria

Beste Peter,
Wij wensen je veel sterkte in deze lastige tijd. We bidden voor een spoedig herstel.
Lieve groeten,
Martha en Jouke

Lieve Sjoerd,

Iedereen op de club is enorm geschrokken van het nieuws.
We hopen dat we je snel weer langs de lijn kunnen zien staan.

Houd je taai en veel beterschap.

Liefs,
De leden van FC De Duivels

Lieve Jan,
Veel sterkte na deze klap. Wij zijn er voor je en denken aan je.
Lieve groeten,
De familie Peeters

Beste Theo,

We zijn allemaal enorm geschrokken van het bericht.
We wensen jou en je familie veel sterkte en een spoedig herstel.

Veel sterkte namens al je collega’s bij Bedrijf B.V.

Overige tips

De teksten hierboven zijn natuurlijk leuk, maar om het persoonlijker te maken kun je natuurlijk iets toevoegen dat de persoon leuk vindt. Als de zieke persoon bijvoorbeeld enorm fan is van voetbal, maak dan een leuke opmerking over zijn/haar favoriete club.

Of als het om een familielid gaat, bijvoorbeeld een oma waarmee je graag samen poffertjes bakt, schrijf dan dat je hoopt dit weer snel samen te kunnen doen! Dat zal een ontvanger heel leuk vinden om te lezen en ook extra motivatie geven voor een spoedig herstel.


Deze pagina werd gepubliceerd in april 2021.