Voorbeeld brief feestje buren

voorbeeld brief feestje buren

Ga je een feestje geven bij jou thuis en wil je je buren hiervan op de hoogte brengen? Dat is wel zo netjes om te doen. Zeker in het geval van gehorige huizen of appartementencomplexen wordt het vaak door de buren gewaardeerd als je ze even laat weten dat je een feestje organiseert. Het is een kleine moeite, maar wordt zeker op prijs gesteld.

Voorbeeld briefje feestje buren

We laten nu wat voorbeelden zien van briefjes die je aan je buren kunt sturen. Je kunt deze ophangen in de algemene ruimte (op een zichtbare plek) óf je kunt het via WhatsApp sturen als je een groep hebt met je buren.

Lieve buren,

Zaterdag 19 november geef ik vanaf 20.30 uur een feestje om mijn 30ste verjaardag te vieren! Hierdoor kan er een en ander aan lawaai zijn. Mocht er te veel geluidsoverlast zijn, stuur me dan gerust een berichtje of bel me via 0612345678. Rond een uur of twaalf zullen wij het feestje voortzetten in de stad, en zal de geluidsoverlast stoppen.

Uiteraard zijn jullie zeker ook welkom om langs te komen voor een drankje 🙂

Bedankt voor jullie begrip!

Groetjes,
Saskia

Beste buren,

Ik ben twee maanden geleden afgestudeerd en organiseer daarom een feestje voor mijn vrienden en familie. Dit feestje zal plaatsvinden op zaterdag 3 december en begint rond 20.00 uur. De verwachting is dat het tot ongeveer twaalf uur duurt. Er kan die avond iets meer geluidsoverlast zijn. Mocht het echt te veel zijn, bel mij dan op 06-12345678.

Bedankt voor jullie begrip!
Groeten,
Berend

Handige tips

Waar je op moet letten is dat je je buren een duidelijke manier geeft om jou te contacteren, voor als ze wél te veel last hebben van jouw feestje. Over het algemeen is het zo dat buren best wel flexibel zijn als een feestje plaatsvindt op een weekenddag (vrijdag of zaterdag). Maar als morgen een werkdag is, dan is het natuurlijk minder prettig als een feestje en de bijbehorende geluidsoverlast tot (te) laat doorgaat.

Zorg er ook voor dat je je buren duidelijk maakt hoe laat het feestje afgelopen zal zijn. Dan weten zij waar ze aan toe zijn en kunnen ze hun “bedtijd” hierop aanpassen.

Tot slot raden wij aan om je buren ruim op tijd op de hoogte te brengen van je plannen. Het kan natuurlijk niet de bedoeling zijn om je buren op donderdag in te lichten over een feestje op vrijdag.

Rijksoverheid heeft geen duidelijke richtlijn voor de tijden die je moet aanhouden als het gaat om muziek en volume. In de regel geldt echter dat je vanaf ongeveer 22.00 uur zorgt dat de muziek niet meer zodanig hard staat dat je buren er last van hebben. Dit verschilt natuurlijk ook enorm per type woning. In een nieuwbouw-complex zullen buren het minder snel als storend ervaren dan in een historisch, slecht geïsoleerd rijtjeshuis.


Deze pagina werd gepubliceerd in november 2022.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *