Voorbeeld uitnodiging sollicitatiegesprek

Voorbeeld uitnodiging sollicitatiegesprek

Heb je een vacature openstaan en heb je hier één of meerdere reacties op ontvangen? De kandidaten zullen meestal solliciteren door een CV (Curriculum Vitae) op te sturen in combinatie met een sollicitatiebrief. De minder geschikte kandidaten kun je op gepaste wijze berichten met de afwijzing sollicitatie. Maar de kandidaten die je wél op gesprek wilt uitnodigen, daarvoor kun je onderstaande voorbeelden gebruiken! Of je deze nu per e-mail of per post verstuurt, je vindt hier een geschikt voorbeeld uitnodiging sollicitatiegesprek.

Wanneer nodig je iemand uit op gesprek?

Online sollicitatiegsprek
Een online sollicitatiegesprek, tegenwoordig niet ondenkbaar!

Als je als bedrijf een nieuwe medewerker zoekt dan zet je een vacature uit. Als je vervolgens genoeg reacties binnen hebt, dan begin je met het beoordelen van de sollicitanten. Dit kun je doen op basis van hun werkervaring, CV en natuurlijk opleiding en achtergrond. Ook zullen kandidaten vaak een sollicitatie- of motivatiebrief meesturen. Ook daaruit kun je vaak afleiden of het een geschikte persoon is voor de functie in kwestie.

Zo kun je een kandidaat beter niet uitnodigen als de toon van zijn/haar brief je totaal niet aanstaat. Maar als alles lijkt te kloppen, dan wil je een kandidaat natuurlijk graag een keer “in het echt” spreken. Met de huidige maatregelen rondom COVID-19 zal dit wellicht via een webcam-verbinding gebeuren, maar het kan natuurlijk ook “in persoon”.

Voorbeeld uitnodiging sollicitatiegesprek

We laten nu wat voorbeelden zien van uitnodigingen voor een sollicitatiegesprek.

Voorbeeld 1 – Gesprek op locatie

Dit is een vrij traditionele uitnodiging voor een gesprek op locatie.

Geachte mevrouw Pieters, beste Marjolijn,

Wij hebben uw sollicitatie van 22 mei jl. in goede orde ontvangen. Op basis van uw brief en CV willen wij graag nader kennis met u maken.

Wij nodigen u daarom uit voor een gesprek op 1 juni om 09:30 uur. U zult dan een gesprek hebben met de heer Gerardus, hoofd van de Marketing-afdeling. Onze adresgegevens vindt u onderaan deze brief.

U kunt contact met ons opnemen via 020-12345678 of via dit e-mailadres.

Met vriendelijke groet,
Sanne van der Zee
Directeur Bedrijf B.V.

Straatnaam 1
1020 BA Amsterdam

Voorbeeld 2 – Sollicitatiegesprek via Teams

Deze uitnodiging is vrij traditioneel, behalve dat er niet wordt uitgenodigd voor een gesprek op locatie maar online via Teams.

Geachte meneer Daemen, beste Bert,

Wij willen je bedanken voor het insturen van je sollicitatie. Op basis van je CV en toelichting daarbij willen we je graag uitnodigen voor een gesprek op maandag a.s. om 13:00 uur. Het gesprek zal maximaal één uur duren.

Met het oog op de huidige situatie rondom het coronavirus zal ons gesprek plaatsvinden via Microsoft Teams. Je kunt hiervoor de onderstaande link gebruiken.

Graag horen wij of dit tijdstip schikt.

Hopelijk tot maandag.

Met vriendelijke groet,
Jan Koekepeer
Manager Digital Operations
Bedrijf B.V.

Voorbeeld 3 – Informele uitnodiging

Deze informele uitnodiging past heel goed bij startups waar voornamelijk jongeren werken, bijvoorbeeld tot 35 jaar oud.

Hi Joost,

Bedankt voor je sollicitatie! Ik zie zeker aanknopingspunten. Ben je morgenochtend rond 10:00 uur beschikbaar voor een digitale kop koffie? Je kunt de onderstaande link gebruiken om in te bellen.

Groeten,
Jordy

Conclusie

Wanneer je een potentieel geschikte kandidaat wilt uitnodigen voor een gesprek dan kun je daarvoor één van de bovenstaande voorbeeldbrieven gebruiken. Vraag de sollicitant wel altijd even om de afspraak te bevestigen zodat je zeker weet dat het gesprek doorgaat.

Handig?


Deze pagina werd gepubliceerd in april 2021.